Германските власти са подготвили енергийния сектор на страната за предстоящата зима.

...
Германските власти са подготвили енергийния сектор на страната за предстоящата зима.
Коментари Харесай

Олаф Шолц обяви Германия за подготвена за зимата

Германските управляващи са подготвили енергийния бранш на страната за идната зима. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц.

" Ще успеем да издържим тази зима ", цитират го RND.

Той съобщи, че страната " претърпява сложни времена ", само че държавното управление е взело " навременни решения ", с цел да избегне спиранията на електрозахранването през тази година, по-специално чрез рестартиране на електроцентралите, работещи с въглища, и нагнетяване на газ в хранилищата.

Освен това Шолц разгласи и нов пакет от помощи в размер на 65 милиарда евро - към този момент третият в изискванията на настоящите стопански трудности - за подкрепяне на популацията в изискванията на възходяща инфлация и увеличаващи се разноски за сила. Планът включва евтини билети за превоз, данъчни облекчения за фирмите, които използват обилни количества сила и други

" Една бърза и пропорционална помощ за жителите и за фирмите е нужна поради бързото повишаване на енергийните цени ", се споделя в документа, направен след седмици на полемики сред трите съдружни партии в държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР